Praktikanter till Centerpartiets Brysselkansli

Communication and Information Sciences, Law, Social Sciences
Belgium
Brussels
Period: 
1 Sep, 2021 to 21 Jan, 2022
Deadline: 
28 Mar, 2021

General information

Duration: 
5 months
Commitment: 
Full-time
Description: 

Är du en ung och driven person som lockas av politiskt arbete i internationella miljöer? Sök då till Centerpartiets internationella akademi!

Om akademin
Centerpartiets internationella akademi ger en unik chans till nyligen examinerade studenter eller studenter i slutet av sin utbildning att arbeta i en internationell politisk miljö. Samtidigt är det ett sätt för Centerpartiet att erbjuda en naturlig väg in i partipolitiken, både för ideellt engagemang och arbetstillfällen. Efter praktikperioden blir du en del av nätverket Centerpartiets internationella alumner.

I detta traineeprogram blir praktikanten en del av Centerpartiets Brysselkansli och får jobba i kärnan av europeisk politik. Staben består av Centerpartiets två Europaparlamentariker, en kontorschef, en administrativt ansvarig, fyra politiskt sakkunniga och två press- och kommunikationsansvariga. Kansliet tar emot två praktikanter per termin.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna anpassas såklart till praktikantens egna styrkor och erfarenheter, men praktikanten kommer få arbeta med hela den övriga staben. Uppgifterna kan bland annat handla om att skriva artiklar, ta fram talepunkter inför möten och att bereda ärenden inför utskottsmöten och omröstningar. Under praktikperioden skriver praktikanten dessutom en mer omfattande rapport på ett aktuellt tema.

Som trainee ingår också en del administrativa uppgifter såsom att planera och ta emot besöksgrupper och hantera mötesförfrågningar. Detta är verkligen en fantastisk möjlighet om man vill lära sig mer om det lagstiftande arbetet och det politiska livet i EU från insidan. God politisk analysförmåga och ett strukturerat arbetssätt, erfarenhet av att skriva underlag samt kommunikationsarbete är meriterande.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du kommit en bit på dina universitetsstudier. Du bör ha ett starkt engagemang för grundläggande principer om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. En liberal politisk kompass är en förutsättning. Erfarenhet av politiskt arbete samt engagemang i Centerpartiet och dess syskonorganisationer är meriterande. Vi ser gärna att du som inte har ett tidigare engagemang i partiet har ett intresse av det i framtiden.

Arbetet på praktikplatserna ställer höga krav på flexibilitet, social kompetens och förmåga att snabbt kunna sätta in sig in i nya ärenden. Du bör vara beredd att behöva arbeta obekväma arbetstider. Du bör också ha mycket skinn på näsan då de internationella miljöerna kräver en stor portion positiv attityd och stresstålighet.

Flytande engelska i tal och skrift är ett krav för praktikplatserna.

Ersättning
I praktikplatsen ingår en ersättning på 1100 euro per månad och du kan själv ansöka om Erasmus-stipendium via universitet eller högskola. Via praktikplatsen täcks du av en försäkring men du står själv för resekostnader, bostad och övriga omkostnader. Höstens praktikperiod löper från september till januari.

Ansökan
Inför hösten 2021 har du förutom Bryssel också möjlighet att söka praktik i Washington, D.C., Stockholm och Kapstaden.

Din ansökan ska innehålla följande:

  • CV.
  • Personligt brev inklusive motivering varför du vill gå Centerpartiets internationella akademi samt varför du söker dig till just Centerpartiet.
  • Vilken/vilka praktikplatser du söker inklusive rangordning av praktikplatserna om du söker fler än en.

Mer information om alla praktikplatser och ansökan finner du via denna länk: http://bit.ly/centerpartiets-internationella-akademi.

Sista ansökningsdatum: 2021-03-28

Compensation: 
Financial compensation
Years of Experience required: 
No

Keywords

International relations  Politics  European parliament  European union  Brussels  
Requirements
Languages: 
English: Proficient User C1
Swedish: Proficient User C1
Level of Studies: 
Short cycle or equivalent